Gyakran ismételt kérdések

Miért Nem engedhetek csapadékvizet a szennyvíz csatornába?
Kérem olvassa el a csapadékvíz ellenőrzésről szóló tájékoztató anyagunkat.

Nincs csatornám, mégis kaptam értesítő levelet. : Igen, tekintettel arra, hogy olyan fogyasztók ingatlana előtt is megtörténik a füstöléses vizsgálat, akik ugyan nincsenek hivatalosan a csatornahálózatra rákötve, de az ingatlan előtt a közcsatorna hálózat műszakilag rendelkezésre áll vagy ilyen utcára merőleges utcában vagy azzal párhuzamos utcában helyezkedik el, stb.

Mik a feladataim fogyasztóként az ellenőrzést megelőzően?
Kérem olvassa el a csapadékvíz ellenőrzésről szóló tájékoztató anyagunkat.

Az ellenőrzéshez időpontot kell egyeztetnem a szolgáltatóval, otthon kell tartózkodnom?
Nem. Maga az ellenőrzés, a füstölés közterületen valósul meg. Azoknak a fogyasztóknak, akik nem vezetik be illegálisan a csapadékvizet a csatornahálózatba, semmi tennivalójuk nincsen! Otthon tartózkodni kizárólag az ellenőrzést követően kizárólag azoknak az ingatlantulajdonosoknak/fogyasztóknak kell majd, akiknél a füstöléses vizsgálat szabálytalan közműhasználatot mutat ki. Őket külön postai levélben tájékoztatjuk!

Mikor lesz az ellenőrzés?
Az ellenőrzés folyamatosan zajlik a tájékoztató levélben megadott intervallumon belül. Az adott utcában végzendő vizsgálat pontos napja a honlapon kerül közzétételre, de csak az ellenőrzés napját megelőző 2-3 napon belül. Ennek oka, hogy a műszaki jellegű ellenőrzésben időbeli csúszás lehet, az adott utcában az ellenőrzést megelőzően ellenőriznünk kell a csatornafedlapok elmozdíthatóságát, a csatornahálózat dugulásmentességét, stb.