Rezsicsökkentés

Tíz százalékkal csökkent a csatorna díja

A már hatályba lépett, a rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény a 2013. július 1-től igénybevett szolgáltatások esetében a víziközmű-szolgáltatók által alkalmazott víz- és csatornaszolgáltatási díjak 10%-os csökkentését írta elő.
A díjcsökkentés az ÁFÁ-t is tartalmazó egységárakra, azaz az alapdíjakra és a fogyasztással arányos díjakra (továbbá a vízterhelési díjra) egyaránt vonatkozik.
 
Érintett felhasználói kör:
- azon természetes személy lakossági felhasználók, akik nem folytatnak jövedelemszerző tevékenységet a felhasználási helyen,
- társasházak, lakásszövetkezetek, lakóközösségek,
- bérlakás céljára hasznosított felhasználási helyek, ahol ugyan a Felhasználó nem lakossági felhasználó, de magánszemély bérlő használja a szolgáltatást.
 
Amennyiben a mérőleolvasás nem 2013. június 30-án történt meg, úgy időarányos becsléssel kell meghatároznia a Szolgáltatóknak a díjváltozáskor becsült (2013. június 30.) mérőállást, melyet informatikai rendszereink automatikusan kezelnek.
A június 30-i mérőállások bediktálására július 1 és 5 között biztosítottunk lehetőséget elérhetőségeinken.
 
A 2013. július 1-től érvényes lakossági és nem lakossági csatorna- és alap díjainkat
itt találja.

Amennyiben egy számlában 2013. július 1. előtti és utáni fogyasztás (vagy alapdíj) is található, a csökkentett egységárral a Szolgáltató a július 1-i és az azt követő fogyasztást számolja el, illetve a júliustól esedékes alapdíjakat.
 
A rezsicsökkentések végrehajtásáról szóló 2013. évi LIV. törvény szerint - és a Társaságunkra vonatkozó tartalmi ajánlásoknak eleget téve - a számla első oldalán színesben adunk összegszerű tájékoztatást a számlában számlázott fogyasztás után - a 2013. július 1-t követő elszámolási időszakra vonatkozóan a Felhasználó fizetési kötelezettségéről rezsicsökkentés nélkül, illetve ehhez képest a rezsicsökkentés révén.
Továbbá a számlában feltűntetésre kerül az Ön megtakarítása Ft-ban és százalékban a konkrét számlában, és a 2013. július 1-ét követő időszakra egyaránt.

Szíves figyelmébe ajánljuk a weboldalunkon elhelyezett díj kalkulátorunkat, mely segítségével a számlája várható összegén felül a becsült díjcsökkentés mértékét is megtudhatja.

 
További kérdése esetén kérjük forduljon telefonos vagy személyes ügyfélszolgálatunkhoz.